Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μνημόνιο συνεργασίας

Από marivili,
Images
Κυρίως κείμενο

Σήμερα, 19/04/2021 υπεγράφη συμφωνητικό μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Ναυπλιέων με το Φιλοζωικό Σωματείο «Ζ.Ε.Ν» Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου.

Σκοπός – Αντικείμενο της Σύμβασης

Σκοπό της σύμβασης αποτελεί, κατά κύριο λόγο, η αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα όρια του Δήμου, σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο, η προστασία και η φροντίδα για την ευζωία αυτών και η ενημέρωση, με κάθε τρόπο, των κατοίκων του Δήμου οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ζώα συντροφιάς, για τις υποχρεώσεις τους έναντι των ζώων τους, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προκύπτουν από τον ν. 4039/2012, στην περίπτωση παράβασης των διατάξεων του και γενικώς στην ανάγκη επίδειξης σεβασμού στη ζωή με όποια μορφή και σχήμα. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλομένων για την περισυλλογή, την σήμανση και καταγραφή των ζώων, ο αποπαρασιτισμός, εμβολιασμός και η στείρωση αυτών, η προώθηση τους για υιοθεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή η επανένταξη όσων δεν υιοθετούνται, όπως επίσης και η ευθανασία όσων ζώων κρίνεται, μετά από επισταμένη κτηνιατρική εξέταση, πως πάσχουν από ανίατη ασθένεια, που τα εμποδίζει να έχουν μια ποιότητα ζωής ή είναι υπερήλικα ή ανάπηρα και ανίκανα να επιβιώσουν μόνα τους ή εφόσον κριθεί πως είναι αποδεδειγμένα επιθετικά και επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο απόσπασμα από το πρακτικό της 9ης τακτικής συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων που πραγματοποιήθηκε στις 12/4/2021.

Ετικέτες